Председателят на комисията по енергетика в парламента Делян Добрев отказа

...
Председателят на комисията по енергетика в парламента Делян Добрев отказа
Коментари Харесай

Поръчката за Южен поток стартира на Коледа и приключи след Нова година

Председателят на комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев отхвърли да разяснява изказването на съветския президент Владимир Путин за това, че България е показала уязвимост и по тази причина се е отказала от " Южен поток ". Добрев въпреки всичко напомни, че ГЕРБ са имали рецензии към активността на кабинета на Пламен Орешарски по плана и изключително за това, че публичната поръчка е стартирала по Коледа и е завършила малко след Нова година.

" Не мога да коментиран казаното от Путин. Знаете при какви условия планът беше спрян. Ние имахме рецензии по метода, по който той се структурираше още по времето на кабинета " Орешарски ". Нашите съществени рецензии още тогава бяха, че публичната поръчка, която организира кабинетът " Орешарски " започва на Коледа и завърши след Нова година, а въпреки всичко това е най-големият по мащабите си план в България ", сподели Добрев.

Според него по същото време е имало и проблем с връзката с Европейската комисия за този план.

Запитан дали върху България е имало външен напън по този план Добрев отговори, че подобен не е имало.

" Върху мен не е имало подобен като министър. Въпреки че сега, в който планът завърши, аз не съм взел участие в ръководството ", изясни Добрев.

Въпросът е за какво ГЕРБ се хвалят, че са спрели три огромни енергийни планове, в това число и " Южен поток ". Това сподели пък зам.-шефът на парламентарната група на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.

" В Европейски Съюз за едни страни може да има пряк достъп до природен газ, други страни не могат да имат. Тези двойни стандарти в действителност може би са повода да има толкоз негативизъм в метода на действие на Европейски Съюз. Наистина там би трябвало да дадат явен отговор за какво за богатите страни може да има съответни инфраструктурни планове, а върху по-бедните да се оказва напън ", сподели Стойнев, визирайки " Северен поток ".

Той добави, че по време на ръководството на Българска социалистическа партия напън не е имало, тъй като държавното управление е имало цялостна подготвеност да стартира " Южен поток ". /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР