Председателят на КЕВР Иван Иванов предлага да се въведе категория

...
Председателят на КЕВР Иван Иванов предлага да се въведе категория
Коментари Харесай

Председателят на КЕВР предлага да се въведе категория водно беден

Председателят на КЕВР Иван Иванов предлага да се вкара категория " водно безпаричен " поради предстоящото повишение на цената на водата. Иванов се срещна в Кюстендил с ВиК оператори от страната по отношение на план " Сравнителен разбор на ВиК сдружения ".

Поради нарасналите условия към качеството на водата, поради построяването на съвременни пречиствателни станции и други, цената на водата ще се почаква. Какво следва да се направи при такава обстановка, разяснява шефът на КЕВР Иван Иванов:

" Така, както има енергийно небогати фамилии, по този начин би трябвало да се вкара такава категория и за фамилии, които са със съществени обществени проблеми, които в действителност би трябвало да бъдат подкрепени, и това би трябвало да стане посредством Министерството на труда и обществената политика. Второ, може да се вкара двутарифен модел, който отвън питейната вода, която се употребява за хигиенични и домашен потребности, отвън тази категория да има втора цена за водата - който желае с нея да си полива домати и краставици, различен да си цялостни басейна, трети - джакузито ".

Загубите на вода за 2022 година за цялата страна са били 61% от общата вода, подадена от природата. Състоянието на ВиК мрежата в страната е неприятно – мрежата е остаряла и към три четвърти от нея са етернитови тръби, чийто експлоатационен живот е изминал от дълго време. По отношение на свързаността на водоснабдяването страната ни е в челните места в Европа, тъй като съвсем всички обитаеми места са водоснабдени, само че по повод индикаторите за загубите на вода сме в дъното на таблицата, конкурирайки се с Албания, беше казано на форума.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР