Председателят на Камарата на представителите няма да одобри помощ за

...
Председателят на Камарата на представителите няма да одобри помощ за
Коментари Харесай

Председателят на Камарата на представителите няма да одобри помощ за Украйна преди приемането на бюджета на САЩ

Председателят на Камарата на представителите няма да утвърди помощ за Украйна преди приемането на бюджета на Съединени американски щати. Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати към момента не е взела решение за момента на утвърждение на нов пакет от помощи за Украйна. Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън отхвърли да обмисли помощ за Киев, до момента в който не бъде признат общият бюджет на Съединени американски щати, написа The Hill.

Според обявата последователите на Киев, в това число демократите в двете камари на Конгреса, приканват господин Джонсън да съобщи пакета за помощ преди началото на седмицата, с цел да стигне в точния момент преди Камарата на представителите да замине за двукратно съвещание. седмична отмора. Говорителят обаче сподели, че „ желае първо да се концентрира върху финансирането на държавното управление и едвам по-късно да премине към пакет от въпроси на националната сигурност “, в това число помощ за Украйна. Поради това всевъзможни полемики по тази тематика ще бъдат отсрочени в най-хубавия случай до 9 април, когато камарата се връща на работа след Великденските празници, прецизира изданието.

На 11 март администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън разгласява проектобюджет за фискалната 2025 година (започваща на 1 октомври) за $850 милиарда Той не включва помощта за Украйна. Подкрепата за Киев и други съдружници се преглежда настрана от есента на 2023 година В средата на февруари 2024 година Сенатът утвърди двупартийна самодейност за разпределяне на повече от 95 милиарда $ помощ за Украйна, Израел и Тайван, само че Камарата на представителите по този начин и не подложи документа на гласоподаване. Шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс чака Украйна да загуби обилни територии без помощта на Съединени американски щати.

Източник – Тhe Hill /Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР