Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси няма

...
Председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси няма
Коментари Харесай

Нанси Пелоси със забрана да взима католическото свето причастие, защото подкрепя абортите

Председателят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси няма да може повече да се причестява, тъй като поддържа правото на аборт и освен това при изразяването на тези си възгледи обществено се базира на католическата си религия, съобщи в писмо архиепископът на Сан Франциско Салваторе Кордилеоне, представено от Ройтерс.

В отворено писмо на архиепископа, адресирано до Пелоси, и още едно, адресирано към вярващите, се отбелязва, че " през годините мнението на Пелоси за абортите е ставало все по-крайно, изключително през последните няколко месеца ".

Засега няма коментар от канцеларията ѝ.

Решението на архиепископа идва след изтекла по-рано този месец информация за проектостановище на Върховния съд на Съединени американски щати, съгласно което решението по делото " Роу против Уейд " от 1973 година, узаконило абортите в Щатите, ще бъде анулирано.

Кордилеоне съобщи, че Пелоси не е откликнала на настояванията му да се срещнат в месеците, откогато тя е дала обещание да направи по този начин, че отбраната на абортите да залегне във федералното законодателство на Съединени американски щати, откакто законодателите в някои консервативни щати вкараха на щатско ниво съвсем цялостна възбрана на абортите.

Архиепископът сподели, че през април е изпратил персонално писмо до Пелоси, в което я е предизвестил, че ще ѝ забрани да взима причестяване, до момента в който обществено не се откаже от поддръжката си за правото на аборт и не спре да се базира обществено в тези си възгледи на католическата си религия.

В писмото си до вярващите Кордилеоне написа, че " дейностите му са чисто овчарски, а не политически ".

" Председателят Пелоси остава наша сестра в Христа ", показва той. " Нейното покровителство за грижата за бедните и уязвимите буди удивление у мен. "

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР