Председателят на Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес)

...
Председателят на Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес)
Коментари Харесай

Байдън канен да говори пред Конгреса на 1 март

Председателят на Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес) Нанси Пелоси в петък изиска с писмо президента Джо Байдън да произнесе годишното си послание към Конгреса " За положението на Съюза " на 1 март, заяви CNN.

Обръщението е традиция, която предлага на президентите късмет да подчертаят своите цели и дневен ред при започване на новата година.

Ако Байдън произнесе речта на 1 март, това ще бъде към месец по-късно, в сравнение с е типично за годишното послание . От 1934 година насам всички речи " За положението на Съюза "

Представянето на положението на Съюза през март обаче ще даде на Байдън повече време да се опита да реализира някои от законодателните си цели , преди да се обърне към Конгреса и нацията.
 Байдън към Конгреса: Нямаме време за губене, би трябвало да гласувате избавителния проект
Байдън към Конгреса: Нямаме време за губене, би трябвало да гласувате избавителния проект

Демократите са решени да го прокарат макар републиканците

Байдън произнесе първото си послание към Конгреса като президент през април 2021 година То не беше несъмнено като тирада за " положението на Съюза " , защото от 1977 година насам новите президенти не загатват първата тирада преди взаимна сесия на Конгреса по този метод, вместо това нормално приканват годишно известие или адрес.

За тази тирада бяха въведени редица ограничения заради пандемията Covid-19, в това число ограничаване на броя на депутатите, които участваха в залата на Камарата.

През 2020 година се стигна до скандал - Пелоси демонстративно скъса копие на речта на тогавашния президент Доналд Тръмп. Тя направи този показателен акт, откакто президентът отхвърли да се ръкува с нея.

Тя сподели също, че е скъсала речта, тъй като не е съумяла да откри една страница с истини.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР