Председателят на Изправи се България посети област Смолян и проведе

...
Председателят на Изправи се България посети област Смолян и проведе
Коментари Харесай

Мая Манолова: Държавата да поеме поскъпването на дървата за огрев

Председателят на Изправи се България посети област Смолян и организира среща с хората от селото, където с локалните поданици разискаха проблемите и страховете им от идните тежки зимни месеци.

Основните терзания на хората от високите цени на дървата за огрев, високите цени на храните и на битовите сметки. По думите на локалните поданици, макар отпуснатите помощи, за множеството от тях е непостижимо да си закупят дърва за огрев. Енергийните помощи от страната сега стигат за едвам 4 м3 дърва за огрев, а отоплителния сезон във високопланинското село продължава 8 месеца и те са извънредно незадоволително.

Манолова показа Спасителния проект на Изправи се България, адресиращ тези въпроси с оферти страната да поеме увеличените разноски за отопление за енергийно бедните в страната. По думите на Манолова това са всички с разноски за отопление над 10% от приходите им. От обществената групировка показаха ограничения против скъпата дървесина с нарочни търгове със 100% от дървесината резервирана за локалните поданици и регулация за ограничение на най-големите дървопреработвателни компании, които гълтам голямо количество дървесина, унищожавайки горите, с цел да генерират голяма облага. По думите на Манолова виновност носят и кметовете, които вместо да обезпечат дърва за огрев за популацията разрешават дърводобивните компании да продават добитата дървесина на компании за по-големи облаги.

Други ограничения в Спасителния проект на групировката включват повишение на приходите и преизчисляването на пенсиите като главен приоритет в идващия парламент, дружно с таван на цените на съществени хранителни артикули от дребната потребителска кошница.

От Изправи се България намират за главен проблем, който би трябвало да се реши фактът че над 700 хиляди души в България са работещи небогати и живеят с по 540 лева на месец. Още 1,1 млн. Пенсионери са под прага на беднотия.

„ Няма община, няма кметове, няма нищо, цялостно безсърдечие " - разясниха възмутено хората в селото. Оставени сами на произвола, без естествени пътища, без качествена селищна инфраструктура, а дори и сами си изкопали тръбопровод в селото. През последните 30 години са премахнати учебно заведение и детска градина и още редица несправедливости споделиха локалните поданици.

Манолова увери жителите на селото дружно с лидера на листата за гр. Смолян инж. Георги Тонков и втория в листата Николай Хаджийски, родом от с. Виево ще създадат нужното, с цел да могат проблемите им да намерят решение.

По време на срещата Манолова акцентира, че е значимо да е обезпечат почтени избори на 2 октомври и не би трябвало да се позволява връщане на хартиените бюлетини. Екипът на Изправи се България откри, че огромна част от хората във Виево се тормозят от боравене с електронните машини за гласоподаване. Местните регистрират като пропуск на локалната администрация на селото, че не е провела образование за идното гласоподаване.

„ Чест и уважение г-жо Манолова,че дойдохте " - по този начин изпратиха виевчани водачът на Изправи се България.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР