Председателят на иранския парламент Мохамад-Бакер Калибаф предаде послание от за

...
Председателят на иранския парламент Мохамад-Бакер Калибаф предаде послание от за
Коментари Харесай

Аятолах Хаменей изпрати писмо-послание до Путин

Председателят на иранския парламент Мохамад-Бакер Калибаф съобщи обръщение от за съветския президент Владимир Путин на ръководителя на съветската Държавна дума.
Калибаф се опита да съобщи посланието до Путин в двустранна среща, обаче, откакто съветският президент отхвърли да се срещне с него, той съобщи известието на ръководителя на съветската Държавна дума Вячеслав Викторович Володин, заяви „ Иран Фронт пейдж “.
По-рано иранският народен представител съобщи, че носи " значимо обръщение " от Аятолах Хаменей за Путин при визитата си в Москва.
 Иран забрани вноса на американски и английски Covid ваксини Иран забрани вноса на американски и английски Covid ваксини
Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей забрани на държавното управление да внася ваксини против Covid-19 от Съединени американски щати и Англия, съобщи...
„ При първото си публично посещаване нося обръщение за съветския президент “, сподели Калибаф при идването си в Москва в неделя вечерта, добавяйки, че известието се отнася до стратегическите връзки сред двете страни.
„ Отношенията сред Ислямската република и Руската федерация се основават на дълготраен стратегически метод и по тази причина парламентите на двете страни би трябвало да договарят и да си сътрудничат за задълбочаване, ориентиране и слагане на основите за двустранните връзки “, сподели той.
Топ парламентаристът на Иран засегна „ потисническите “ наказания на Запада против Русия и Иран, като съобщи, че двете страни работят дружно в разнообразни по тип стопански области, с цел да понижат въздействието на ограниченията. Освен това, означи той, нуклеарното съглашение от 2015 година сред Техеран и международните сили, пандемията от ковид, вносът на съветската ваксина и продължаването на иранско-руското съдействие в бранша на опазването на здравето са в дневния ред на договарянията в Москва.
По време на пътуването си до Москва Калибаф се чака да беседва с съветския външен министър Сергей Ларвов и секретаря на Съвета за сигурност Николай Патрушев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР