Председателят на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския

...
Председателят на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския
Коментари Харесай

Манфред Вебер обяви официално готовността си да оглави ЕК догодина

Председателят на групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер разгласи през днешния ден публично готовността си да се състезава за началник на Европейската комисия.

 © фотография: Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Желая да бъда идващият ръководител на Европейска комисия, съобщи той на конференция. Вебер заяви, че през вчерашния ден е бил подсилен от водещата немска партия Християндемократически съюз /Християнсоциален съюз. Днес той е получил поддръжка и на първото за сезона съвещание на групата на ЕНП в Екологичен потенциал.

Започваме подготовката за изборите за Екологичен потенциал следващата година. Имах доста диалози в последните седмици, питах се дали мога да поема предизвикването. Да, подготвен съм. Вярвам, че мога да доведа до ново начало, а може би и нова епоха за Европа. Не можем да продължаваме, както до момента. Хората може би желаят по-амбициозна Европа. На първо място би трябвало да останем дружно, не може да позволяваме толкоз доста разцепления. Няма източна и западна, северна и южна, богата и бедна Европа. Заедно сме мощни, другояче нямаме късмет в актуалния свят, разяснява Вебер.



По неговите думи Европа е на повратна точка и бъдещето ще бъде решено от хората през май следващата година. Като провокации той уточни радикалните организации, антиевропейците, враговете на съдействието, а също цифровизацията, демографските процеси, миграцията. Трябва да защитим полезностите си и метода си на живот. Европа има потребност от нов проект, добави Вебер.

За мен тимът е преди всичко - ще чувам, ще диря благоприятни условия за отстъпки. Имаме потребност от нови хрумвания за Европейски Съюз, към този момент той наподобява на хората като прекомерно бюрократична и елитарна конструкция. Виждам се преди всичко като представител на хората - определен съм и съм горделив, че съм парламентарист. Искам да възобновя връзката сред Европейски Съюз и хората, съобщи Вебер.



Председателят на Европейска комисия ще бъде избиран от Европейския съвет и от Екологичен потенциал на основата на резултатите от изборите за евродепутати следващата година. На 17 октомври изтича срокът за писмените поръчки до ЕНП с други излъчени за вътрешнопартийната конкуренция. На 8 ноември ЕНП с гласоподаване ще дефинира окончателния си играч в съревнованието.

В идващите седмици се чака останалите политически групи в Екологичен потенциал да стартират процеса по излъчването на водещи претенденти за ръководител на Европейска комисия. Такива претенденти бяха излъчени за пръв път на изборите за Екологичен потенциал през 2015 година и тогава най-голяма поддръжка събра Жан-Клод Юнкер (ЕНП). Юнкер към този момент разгласи, че не желае да води комисията за втори мандат.
 Меркел поддържа кандидатурата на Манфред Вебер за ръководител на Европейска комисия Меркел поддържа кандидатурата на Манфред Вебер за ръководител на Европейска комисия
Германската канцлерка Ангела Меркел поддържа кандидатурата на Манфред Вебер, ръководител на групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР