Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на ПГ на

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на ПГ на
Коментари Харесай

Борисов и Пеевски с писмо до Денков за сектор „Енергетика“ - задават неудобни въпроси

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски изпратиха преднамерено писмо до премиера Денков, в което задават горещи въпроси, свързани със бранш " Енергетика ".

" Какви ограничения са подхванати във връзка с осъществяването на точките от Споразумението сред министър-председателя, министри, народни представители и представители на синдикалните организации в бранш „ Енергетика “, което беше подписано на 03.10.2023 година ", питат съответно политиците.

С писмото, което е оповестено и на фейсбук страницата на партия ГЕРБ, се желае информация съответно по точка 5 (категорично отпадане от Търговско предприятие на дружество за преработка на въглищните райони), чийто краен период за осъществяване е 31.10.2023. Изисква се и информация по ограниченията по точки 2 и 3 (срок за осъществяване 30.11.2023 г.) и информация по останалите точки, в случай че има подхванати ограничения.

В писмото си до премиера депутатите показват също, че Народното събрание е поръчител за осъществяване на Споразумението сред премиера, министри, депутати и синдикатите. И по отношение на контрола, който би трябвало да реализира по неговото осъществяване, народните представители изискват ежеседмична информация по обособените ограничения.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР