Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл рискува да разчисти пътя

...
Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл рискува да разчисти пътя
Коментари Харесай

Прогресивният демократ Ро Кана призовава Джером Пауъл да намали лихвите сега или да бъде „отговорен“ за спечелването на Белия дом на Тръмп

Председателят на Федералния запас Джером Пауъл рискува да разчисти пътя на Доналд Тръмп да завоюва президентския пост през 2024 година, в случай че не го направи неотложно да стартират да понижават лихвените проценти, съобщи върховен напредничав народен представител в сряда.

Ро Хана, прям калифорнийски демократ, който неведнъж подлага на критика Пауъл за оправянето на Фед с инфлацията, още веднъж се прицели в топ централния банкер в обява X в сряда.

„ Пауъл би трябвало да понижи лихвените проценти в този момент, като се има поради, че по-голямата част от инфлацията е породена от разтърсвания в предлагането “, написа Кана, член на Прогресивната група на Конгреса.

„ Ако не го направи, той може да е най-отговорният за възможното завръщане на Тръмп. “

След редица покачвания на лихвените проценти през последните две години, ориентирани към усмиряване на инфлацията, чиновниците на Фед оставиха лихвените проценти непроменени на всяка от последните си три срещи.

Фондовият пазар се увеличи този месец, като D...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР