Председателят на Федералния резерв Джеръми Пауъл заяви, че няма да

...
Председателят на Федералния резерв Джеръми Пауъл заяви, че няма да
Коментари Харесай

Председателят на Федералния резерв: Няма да подам оставка, ако Тръмп я поиска

Председателят на Федералния запас Джеръми Пауъл съобщи, че няма да подаде оставка, в случай че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп я изиска, оповестява АП.

Тръмп неведнъж подлага на критика Пауъл и решенията на Федералния запас да вдигне главната рента. През предходната седмица американският водач разгласи, че централната банка е единственият проблем на стопанската система на Съединени американски щати.

Гуверньорът добави, че няма планувана среща с Тръмп и не поддържа директен контакт с Белия дом.

Той отбрани независимостта на Федералния запас и означи, че централната банка има " доста мощна неполитическа просвета ".

Пауъл увери, че централната банка има намерение да бъде гъвкава във връзка с основната политика по повдигането на лихвите. По думите му последните данни демонстрират подтик в стопанската система на Съединени американски щати през 2019 година и че цифрите са " доста мощни ", само че в това време пазарите изпращат разнообразни сигнали, които основават напрежение.

Федералният запас деликатно следи безпокойството за пазарните опасности, акцентира той.

Пауъл направи коментара по време на конференция в Атланта.

Междувременно показателят Dow Jones Industrial Average регистрира скок от 600 пункта, откакто Пауъл разгласи, че централната банка ще бъде " търпелива " с покачването на лихвата.

По-рано Министерството на труда на Съединени американски щати заяви, че 312 хиляди нови работни места са открити в страната през декември, само че безработицата набъбна до 3,9%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР