Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел призова днес Турция да

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел призова днес Турция да
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Европа подкрепя Гърция

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел прикани през днешния ден Турция да съблюдава съглашението с Европейски Съюз от 2016 година, с което тя се съгласи да възпира мигрантските потоци към Европа в подмяна на помощ в размер на няколко милиарда евро, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Мишел съобщи, че е значимо за Европа да отбрани своите граници.
Европейски Съюз желае от Турция цялостно съблюдаване на съглашението за затваряне на границите за мигранти, а Брюксел от своя страна ще извърши до край своята част от договорката, е показал ръководителят на Европейския съвет, представен от ТАСС.

Шарл Мишел е в Гърция дружно с председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Екологичен потенциал Давид Сасоли, с цел да обиколят региона на гръцко-турската граница - сцена на конфликти сред гръцки военни и мигранти през последните три дни.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи поддръжка за напъните на Гърция да защищити границите си на фона на скупчването на хиляди мигранти около турско-гръцката граница, откакто Турция разгласи, че няма да ги стопира по пътя към Европа, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Ситуацията на нашата граница не е въпрос, с който единствено Гърция би трябвало да се оправя, отговорност е на Европа като цяло ", съобщи тя на конференция, откакто обиколи региона дружно с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис и други водачи на Европейски Съюз.

" Онези, които наподобява изпитват единството на Европа, ще бъдат разочаровани ", сподели още Урсула фон дер Лайен, добавяйки, че единството ще надвие. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР