Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел изрази подкрепа за приемането

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел изрази подкрепа за приемането
Коментари Харесай

Шарл Мишел припомни на Скопие, че без промените в Конституцията няма членство в ЕС

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел изрази поддръжка за приемането на конституционните промени в районен съд Македония и поздрави премиера на страната Димитър Ковачевски за напъните на държавното управление му да реализира съответни резултати в тази посока, заяви кореспондент на БГНЕС.

„ Поздравявам Северна Македония @DKovachevski за водачеството и решимостта да напредне по програмата за промени на Европейски Съюз и да реализира съответни резултати.

Напълно поддържам самодейността за приемане на конституционни промени макар многото политически провокации “, написа той в платформата Х.

Двамата водачи се срещнаха в Словения, където стартира Стратегическият конгрес в Блед.

Припомняме, че Стратегическият конгрес в Блед (BSF), ще се организира на 28 и 29 август и в него ще взе участие и българският министър-председател акад. Николай Денков. Тази година форумът ще се концентрира върху солидарността при посрещането на световните провокации.

От държавната пресслужба на районен съд Македония оповестиха, че на срещата сред Шарл Мишел и Димитър Ковачевски са участвали вицепремиерът по европейски въпроси Боян Маричич и министърът на външните работи Буяр Османи. По време на диалозите събеседниците са разискали настоящата вътрешнополитическа конюнктура в Северна Македония и вероятностите за сполучливо започване на договарянията за присъединение към Европейски Съюз.

„ Двамата събеседници се съгласиха, че конституционните промени са единствения и несравним късмет за напредъка и просперитета на Северна Македония в границите на Европейски Съюз. Членството на Северна Македония в Европейски Съюз ще има позитивно въздействие и върху общото положение на Западните Балкани, изключително в региона на икономическото развиване, както за страната, по този начин и за района “, се споделя в прессъобщението на държавното управление. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР