Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителят на Европейската

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителят на Европейската
Коментари Харесай

Зеленски се среща лично с шефовете на ЕС и ЕК на 3 февруари

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще проведат среща на върха с президента на Украйна Володимир Зеленски на 3 февруари следващата година, оповестява " Ройтерс ".

Мястото обаче към момента не е несъмнено.

" Мога да потвърдя, че срещата на върха ЕС-Украйна ще се организира на 3 февруари и има отворена покана към президента Зеленски да посети Брюксел ", съобщи Баренд Лейтс, представител на Европейски Съюз.

Той посочи, че поканата към украинския водач да посети Брюксел не значи, че срещата на върха ще се организира точно там.
 Украйна получи 2 милиарда евро помощ от Европейски Съюз
Украйна получи 2 милиарда евро помощ от Европейски Съюз

Първи транш от планувания пакет от 5 милиарда евро

Длъжностни лица разкриха, че тематика на срещата евентуално ще бъде по какъв метод Съюзът може да продължи да поддържа Украйна във войната ѝ против Русия. Лидерите на двете основни институции на Европейски Съюз - Европейската комисия и Европейският съвет - ще оценят и

От началото на съветската инвазия през февруари Зеленски постоянно взе участие посредством видеовръзка на срещи на върха на Европейски Съюз.

Вчера за среща с американския президент Джо Байдън, като това беше първата аудиенция на Зеленски в чужбина от началото на войната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР