Председателят на Европейския съвет Доналд Туск свика среща на лидерите

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск свика среща на лидерите
Коментари Харесай

Туск свиква среща на лидерите на ЕС за Brexit

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск свика среща на водачите на Европейски Съюз за разискване на Brexit, само че предизвести, че няма да се предоговаря договорката, съобщи AFP.
След като английския министър председател Тереза Мей отсрочи парламентарното гласоподаване на договорката, ръководителят на Европейския съвет съобщи, че водачите ще се срещнат в четвъртък.
" Ние няма да предоговаряме договорката, в това число и спирките, само че ние сме подготвени да улесним ратификацията ѝ във Англия ", сподели Туск.
" Времето изтича и ние би трябвало да обсъдим и нашата подготовка за сюжета за излизане без договорка ", добави той.
Говорителят на Туск разгласи, че точното време на срещата не ясно, само че тя ще бъде по време на първия ден от плануваната среща на Европейския съвет.
" Заради решението на английския министър председател Тереза Мей, ръководителят Туск реши да свика европейския съвет в четвъртък по член 50 ", сподели той.
„ Няма да има предоговаряне на контракта от 25 ноември, само че 27 страни членки на Европейски Съюз са отворени за полемика по какъв начин да улеснят ратификацията във Англия “, добави представителят.
" Поддържаме връзки с Обединеното Кралство за това по какъв начин да подходим ", съобщи той и добави, че Туск се съветва с водачите на останалите държави-членки в Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР