Председателят на Европейския съвет Доналд Туск подкрепя отлагането на Brexit

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск подкрепя отлагането на Brexit
Коментари Харесай

Доналд Туск подкрепя отлагането на Brexit

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск поддържа отлагането на Brexit като „ рационално решение “ на актуалната патова обстановка към излизането на Англия от Европейски Съюз, написа американската телевизия Bloomberg.

``
реклама

уск добави, че през вчерашния ден е разискал с английския министър председател Тереза Мей редица въпроси към Brexit, в това число правната уредба и нужните процедури за неговото евентуално отсрочване. „ За мен е безусловно ясно, че няма болшинство в Камарата на общините (долната камара на английския парламент) за одобряването на договорката. Ще се надигнем пред опция – Brexit без съглашение или отсрочване. Колкото по-малко време има до 29 март, толкоз по-голяма е вероятността за отсрочване “, съобщи ръководителят на Европейския съвет.

„ Това е справедлив факт, не наше желание, нито наш проект, а справедлив факт. Вярвам, че в обстановката, в която се намираме, отлагането ще е рационално решение “, добави Туск. По думите му Мей „ към момента има вяра, че е способна да избегне този сюжет “.Това беше доказано и от самата нея, която по-рано съобщи, че е срещу концепцията Brexit да се отсрочи. „ Отлагане на член 50 от Лисабонския контракт, удължение на този развой, няма да докара до решение в Народното събрание, няма да докара до съглашение “, съобщи Мей и добави: „ Това, което ще направи, е тъкмо това, което думата „ отсрочване “ значи. Просто отлагана моментът, когато би трябвало да се стигне до решение “.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР