Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни пристига в София, за

...
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни пристига в София, за
Коментари Харесай

Гледайте НА ЖИВО по БНТ2 обръщението на Антонио Таяни към НС

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни идва в София, с цел да разиска с управляващите у нас дилемите и отговорностите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
БНТ2 ще предава онлайн обръщението на Антонио Таяни към Народното събрание от 14.45. В 16.30 часа още веднъж по БНТ2 може да наблюдавате директно от Софийския университет полемиката " Гласът на младите: Каква Европа желаеме ".

 © Българска телеграфна агенция
Таяни ще беседва с президента Румен Радев, с премиера Бойко Борисов и с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, след което ще направи послание към 44-то Народно заседание.

Председателят на европарламента е съпроводен от делегация, която ще се срещне с министри от кабинета. На края на визитата си Таяни ще се включи в полемика със студенти за бъдещето на Европа.

България поема ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз от първи януари. Сред целите са въпросите за защитата и сигурността, ръководството на миграционните потоци, промяната на системата за даване на леговище, както и европейската интеграция на Западните Балкани.

Визитата на ръководителя на европарламента е обичайната преди всяко ротационно председателство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР