Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард коментира в сряда,

...
Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард коментира в сряда,
Коментари Харесай

ЕЦБ: Фискалните власти трябва да се справят с въздействието на скока на цените на енергията

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард разяснява в сряда, говорейки на събитие, проведено от Лондонското учебно заведение по стопанска система и политически науки, че единствено фискалните управляващи могат фактически да се оправят с въздействието на скока на цените на силата .

Лагард загатна, че фискалните управляващи би трябвало да са тези, които подсигуряват, че " дотациите, заемите, отстъпките, тласъците фактически могат да бъдат ориентирани към тези, които са най-уязвими ", защото паричната политика " не може да реализира " това .

Лагард разяснява, че " ужасното развиване в източна Европа " в този момент накара блока да се оправи с казуса с изкопаемите горива по " интензивен метод ".

Настоящата рецесия в Украйна акцентира, че Европа е " рисково подвластна от враждебни снабдители " на изкопаеми горива, като Русия, означи Лагард. Тя добави, че обстановката е провокирала резолюцията за решителна " възбрана и протест на избрани източници на изкопаема сила ".
 Захарова: Западът, за разлика от Китай, се простреля в главата поради Украйна
Захарова: Западът, за разлика от Китай, се простреля в главата поради Украйна

Русия припомня, че е вторият по величина експортьор на нефт в света и максимален международен експортьор на природен газ

Френският финансов министър Бруно льо Мер акцентира в сряда, че този инфлационен пик ще продължи най-малко до края на 2023 година , като енергийното предизвикателство е едно от най-важните.

Въпреки това, " д ори и след 2023 година инфлацията ще бъде структурно по-висока от това, което претърпяваме през последните няколко десетилетия ", сподели Ла Мер пред LesEchos.

Доразвивайки тази концепция, френският министър загатна и казуса с електричеството . В тази връзка той прикани Брюксел " да не слага цената според от цената на газа ".
 Германският финансов министър предизвестява за риск от стагфлация
Германският финансов министър предизвестява за риск от стагфлация

Европа и Германия би трябвало да се върнат към фискална дисциплинираност и да се спре със субсидиите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР