Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Всеки трябва да има достъп до минимална заплата

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е произнесе пред евродепутатите първата си тирада за "Състоянието на Съюза ", съобщи БНР.

В изявлението си фон дер Лайен акцентира, че спадът на заплатите унищожава достолепието на работата, санкционира бизнесмените, които заплащат положителни заплати и изкривява честната конкуренция в Общия пазар. "Всеки би трябвало да има достъп до минимална заплата или посредством групово договаряне, или посредством открита по закон минимална заплата ", акцентира тя. Фон дер Лайен добави, че самата тя е мощен последовател на груповото договаряне.

Председателят на Комисията сподели още, че би трябвало да бъде построен мощен здравен Европейски съюз и в тази връзка е предложила да бъдат подсилени финансово Европейската организация по медикаментите и Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите. Тя посочи, че идната година ще бъде свикана среща на върха за здравето в Италия.

"Вирусът сподели какъв брой уязвима е нашата общественост на полезности и какъв брой бързо това може да се трансформира в международен въпрос и даже за нас, в Европейски Съюз. Но хората са подготвени за смяна. И това е моментът Европа да поведе по пътя към излизане от тази накърнимост ", съобщи ръководителят на Европейска комисия.

Фон дер Лайен сподели, че ще предложи укрепване на Европейската организация по медикаментите и на Европейския център за предварителна защита и надзор на заболяванията, както и основаване на Европейска организация за модерни биомедицински проучвания и разработки.

"И защото това е световна рецесия, би трябвало да научим световни уроци. Ето за какво, дружно с премиера (Джузепе) Конте и италианското председателство на Г-20, ще свикам световна здрава среща на високо ниво следващата година в Италия ", уточни тя в първата си годишна тирада за положението на съюза, която произнесе в Европейския парламент.
Това ще покаже на европейците, че Европейски Съюз ги пази, акцентира Фон дер Лайен.

Първата част от речта на ръководителя на Европейска комисия беше отдадена на обстановката с пандемията, която по думите ѝ, "не демонстрира наклонност към намаляване ".

Фон дер Лайен предожи взаимно създаване и систематизиране на медикаменти в границите на общността и образуване на обща здравна система.

Бюджетът на Европейски Съюз за възобновяване след пандемията към момента не е утвърден от институциите на общността, само че може да бъде употребен за "постигане на по-добър метод на живот за света през утрешния ден ", сподели ръководителят на Европейска комисия.

Фон дер Лайен прикани за европейски здравен съюз, защото страните членки се оправиха с пандемията от COVID-19 неорганизирано. Трябва да подсигуряваме, че новата стратегия "ЕС за опазване на здравето " ще устои на тестванията на времето, сподели тя.

Европейската комисия има желание да влага 8 милиарда евро в производството от Европейски Съюз на лични суперкомпютри за реализиране на цифров суверенитет, сподели още Фон дер Лайен.

Председателят на Европейска комисия уточни, че блокът би трябвало да се ангажира с по-дълбоки понижения на нездравословните излъчвания през идващото десетилетие и даде обещание да употребява зелени облигации за финансиране на своите климатични цели.

Фон дер Лайен съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да си сложи за цел да понижи излъчванията си на парникови газове с най-малко 55% до 2030 година по отношение на равнищата от 1990 година, потвърждавайки проектите, изложени в планове на документи на Комисията, за които беше обявено преди време.

Настоящата цел на Европейски Съюз за излъчванията до 2030 година е за тяхното понижаване с 40%. Фон дер Лайен сподели, че модернизацията ще сложи Европейски Съюз "стабилно на неговия път " за постигане чисти нулеви излъчвания до 2050 година и че анализът на Комисията удостоверява, че намаляването на излъчванията с 55% е стопански допустимо.

Тя уточни, че 30% от пакета от безплатни средства и заеми за възобновяване на ковид на стойност 750 милиарда евро, които средства Европейски Съюз ще заеме от пазарите, би трябвало да бъдат привлечени посредством така наречен "зелени облигации ".

Междувременно 37% от този пакет би трябвало да бъдат предопределени за планове, които да оказват помощ на промишленостите да се декарбонизират - посредством промяна на въглищата с нисковъглероден водород в индустрията или инсталиране на пунктове за зареждане на електрически коли.

Европейски Съюз е под напън да одобри новата си цел за климата тази година, с цел да съблюдава периода за страните да дадат нови задължения според Парижкото съглашение от 2015 година по отношение на изменението на климата. Досега обаче нито един огромен участник в Парижкото съглашение не го е направил.

Председателят на Европейската комисия предизвести Турция да не прави никакви опити да заплашва съседите си в спора по отношение на изследванията за газови залежи в Източното Средиземноморие, които я опълчиха на Гърция, съобщи Агенция Франс Прес.

"Да, Турция се намира в регион, в който имаше безпокойства. И да, тя одобри милиони бежанци, за което ние плащаме забележителна финансова помощ. Но нищо не оправдава опитите за заплашване на нейните съседи ", сподели тя в първата си тирада за положението на Съюза пред Европейския парламент.

Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е насочи и остри рецензии против хомофобските политики на полското националистическо държавно управление, като сподели, че в Европейския съюз "няма място " за региони като оповестените в Полша "зони, свободни от ЛГБТ ".

"Зоните, свободни от ЛГБТ, са зони, лишени от човещина. А те нямат място в нашия (Европейски) съюз ", съобщи Фон дер Лайен в годишната си тирада Европейския парламент за положението на съюза.

"Нарушенията на върховенството на закона не може да бъдат толерирани ", сподели тя.

"Комисията ще предложи в скоро време тактика, целяща да ускори правата на ЛГБТ общността. Ще поддържа взаимното признание на фамилните връзки в Европейски Съюз: в случай че сте родител в една страна, вие сте родител във всички страни ", добави Фон дер Лайен, представена от Франс прес.

Тя разгласи също по този начин, че ще показа проект за битка с расизма и закононарушенията, подбудени от омразата на расова, полова и полова основа.

"Време е да изградим един същински антирасистки съюз, осъждайки расизма, само че също и действайки ", сподели Фон дер Лайен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР