Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че
Коментари Харесай

ЕС налага санкции на ирански компании, свързани с войната в Украйна

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че Европейски Съюз ще предложи наказания, ориентирани за първи път към ирански стопански оператори , участващи във война в Украйна.

" За първи път предлагаме също да глобяваме ирански организации, в това число тези, свързани с Иранската революционна армия ", сподели Фон дер Лайен пред евродепутатите в Страсбург.

Фон дер Лайен сподели, че  на обща стойност 11 милиарда евро ще бъде ориентиран към нови търговски забрани и надзор върху износа на технологии , в това число дронове, хеликоптери и ракети.

Във вторник, че  Москва продължава да употребява връзките си с Иран, с цел да обезпечи военна поддръжка за войната в Украйна. Главното ръководство на украинското военно разузнаване (ГУР) прихвана диалог от 10 февруари, в който двама оператори на безпилотни самолети Shahed координират цели на кюрдски акцент, с думи на фарси.

Британското издание The Guardian заяви по въпроса на 13 февруари, че Иран е пренесъл контрабандно минимум 18 дрона с огромен обхват на деяние в Русия, употребявайки лодки и ирански държавни самолети.

The Guardian откри, че тези колета включват шест дрона Mohajer-6 и 12 дрона Shahed-121 и 129, които имат качества за нанасяне на удари въздух-земя и са проектирани да доставят потребен товар до задачата и да се върнат в базата, за разлика от Shahed-131 и 136 безпилотни летателни апарата вид муниции, които съветските сили са употребявали необятно в Украйна до момента.

Руски блогъри означиха на 13 февруари, че обвързваните с Корпуса товарни самолети Ил-76 постоянно летят до Русия, което допуска, че Техеран непрекъснато дава на Москва разнообразни материали.
 Иран доставя Русия с все по-смъртоносни дронове
Иран доставя Русия с все по-смъртоносни дронове

Устройствата са модифицирани по този начин, че бойните глави да нанасят оптимални вреди
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР