Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще посрещне

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще посрещне
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен в Украйна за втората годишнина от началото на войната

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще посрещне втората годишнина от началото на войната в Украйна в Киев. Това научи bTV от свои източници в Брюксел. А през днешния ден редица европейски водачи се събраха в Полша, тъкмо когато влезе в действие 13-ият пакет наказания против Русия.

Днес бяха ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и белгийският министър председател Александър до Кроо, чиято страна е ротационен ръководител на Съюза сега. Посрещна ги полският министър председател Доналд Туск.

Последиците за тях са във формата на уплахи, тревога и натрапчиви мисли, показват от УНИЦЕФ

Мястото на срещата напълно не е определено инцидентно. Първо, защото  Полша е главен покровител на Киев през цялото време на войната и тъй като е главен пункт за прекосяване на помощта към Украйна.

„ Убедена съм, че ще се оправим с следствията от тази война в Европа. Защото украинците се борят за върховенството на закона против правото на по-силния. За демокрацията и свободата против тиранията. Те се борят за нашите полезности, за нашата сигурност и по тази причина ние ще бъдем зад тях, до момента в който това е належащо “, сподели Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейската комисия.

150 хиляди поданици на Харков остават без домове

„ В интерес и на Украйна, и на Европа е да запазим сегашните полско-украински, европейско-украински връзки, да запазим нашата единодушие против експанзията на Путин в Украйна “, съобщи Доналд Туск, министър-председател на Полша.

„ Ясно е, че обстановката на терен изисква да продължим с нашата поддръжка. Не можем да свалим гарда си. От значително значение е да продължи с нашата военна, финансова и филантропична помощ за Украйна “, сподели министър председателят на Белгия Александер Кроо.

Втората причина Полша да е изключително значима в този момент е високото напрежение на полско-украинската граница от няколко дни, поради блокадите на полските земеделци.

Срещата през днешния ден би трябвало да успокои и напрежение на още един фронт: тя идва директно, откакто Урсула фон дер Лайен съобщи, че преговорна рамка за присъединение на Украйна ще има едвам след европейските избори през юни, а не преди тях, както упорстват проукраинско настроените страни в Съюза.

Днес Брюксел даде зелена светлина за 13-ия пакет наказания против Русия. Той постанова спомагателни ограничавания за достъпа на Москва до нови технологии.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР