Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пристигна в
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен пристигна в Киев заедно с още 15 еврокомисари

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен дойде в Киев дружно със своите 15 комисари, заяви самата тя в профила си в Туитър. 

„ Ние сме тук дружно, с цел да покажем, че поддръжката на Европейски Съюз за Украйна продължава да е мощна ”, написа Фон дер Лайен като акцентира, че това е четвъртото ѝ посещаване в Киев от началото на съветската инвазия.

Good to be back in Kyiv, my 4th time since Russia‘s invasion.

This time, with my team of Commissioners.

We are here together to show that the EU stands by Ukraine as firmly as ever.

And to deepen further our support and cooperation.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
Очаква се ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел да дойде на следващия ден в Киев за среща с украинския президент Володимир Зеленски, отбелязва ДПА.

Високопоставените представители на Европейския съюз реализират двудневната си аудиенция в Украйна, откакто украинското държавно управление съобщи, че чака от Европейски Съюз пътна карта за метода, по който следва да стартират формалните договаряния за участие.

Присъединяването е извънредно комплициран развой, който включва поредност от законодателни промени и хармонизиране на националното законодателство с европейското право.

Миналото лято на Украйна бе даден статут на претендент за участие в Европейски Съюз. Очаква се на срещата в Киев европейските представители да признаят, че Украйна е отбелязала прочут прогрес в някои сфери, като да вземем за пример правосъдните промени. Очаква се също да бъдат разисквани форми на краткосрочна и дълготрайна помощ.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР