Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи днес

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен представи днес
Коментари Харесай

ЕК предлага забрана на внос на въглища от Русия

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен показа през днешния ден предложение за нови наказания против Русия след разкритията за клането в украинския град Буча.

Предлага се възбрана за импорт на въглища от Русия на стойност четири милиарда евро годишно; налагане на пълна възбрана на преводите към четири съветски банки, измежду които ВТБ; забрана на достъпа за съветски кораби и на ръководени от Русия плавателни съдове до пристанища на Европейски Съюз.

Предвижда се изключение за плавателни съдове при транспорт на селскостопански и хранителни артикули, филантропична помощ, енергоизточници.

Европейска комисия предлага възбрана за работата на съветски и беларуски автомобилни превозвачи в Европейски Съюз. Предвиждат се също ограничения за експорт на стойност 10 милиарда евро в области, в които Русия е уязвима, като компютри, полупроводници, машини и друго съоръжение. 

Комисията предлага възбрана за импорт на стойност 5,5 милиарда евро от Русия на артикули от дърво до цимент, от морски блага до алкохол. Предлага се също забрана за присъединяване на съветски сдружения в публични поръчки в Европейски Съюз и на всякаква финансова поддръжка за съветски държавни организации. 

Предвижда се налагане на спомагателни наказания против съветски жители.

Фон дер Лайен оповестява, че се приготвят наказания против вноса на съветски нефт.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР