Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи нов

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи нов
Коментари Харесай

ЕС: Ще накараме Кремъл да си плати за новата ескалация в Украйна

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи нов пакет от наказания против Русия. Те имат за цел накарат Кремъл да си заплати за ескалацията на спора в Украйна за това, което тя назова " подправени " гласувания в окупирана територия, съобщи Ройтерс.  " Не одобряваме подправените референдуми и всевъзможен тип анексиране в Украйна и сме решени да накараме Кремъл да си заплати за тази по-нататъшна ескалация ", съобщи тя пред кореспонденти в Брюксел.

Предложеният осми пакет от наказания включва спомагателни забрани за импорт на съветски артикули, които се чака да лишат Москва от спомагателни доходи в размер на 7 милиарда евро (6,7 милиарда долара), и още забрани експорт на основни технологии, употребявани за военните цели, като авиационни произведения, електронни съставни елементи и характерни химически субстанции, разгласи фон дер Лайен. Освен това пакетът от наказания ще сложи правното съображение за ограничение на цените на петрола и ще забрани на жители на Европейски Съюз да вземат участие в управителните органи на съветски държавни компании, сподели тя.

БГНЕС напомня, че Европейската комисия (ЕК) организира брифинг за представители на Европейския съюз през днешния ден. Основните точки за разискване са нов пакет от наказания против Русия и въвеждане на таван на цените на съветския нефт. Очаква се възбрана на транспортните сдружения да транспортират или застраховат съветски нефт, в случай че цената е над оповестената границата. Също по този начин ще се разисква и настоящата обстановка към „ Северен поток “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР