Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен потвърди непреклонността

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен потвърди непреклонността
Коментари Харесай

Урсула потвърди подкрепа за Украйна на Зеленски

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен удостовери непреклонността на Европа в поддръжката за Украйна и нейния народ в битката против съветска експанзия, в телефонен диалог с украинския президент Володимир Зеленски, заяви " Укринформ ", базирайки се на обява на Урсула фон дер Лайен в Twitter.

" По време на първия телефонен диалог за новата година с президента на Украйна Зеленски предадох откровена поддръжка и най-хубави пожелания за народа на Украйна за 2023 г. ЕС ще бъде до вас толкоз дълго, колкото е нужно. Ние поддържаме вашата героична битка. Борба за независимост и против жестоката експанзия ", написа ръководителят на Европейската комисия.

Мястото на срещата на върха към момента не е несъмнено
Агенцията отбелязва, че Европейският съюз дава на Украйна политическа, икономическа, филантропична и военна помощ. През 2022 година Европейски Съюз е дал на Украйна финансова поддръжка в размер на 19 милиарда евро. За идната година Европа е планувала 18 милиарда евро макрофинансова помощ за Украйна.

Освен това за Евросъюзът отпусна 3,1 милиарда евро за директна военна помощ на Украйна. За пръв път в историята Европейски Съюз задейства и Директивата за краткотрайна протекция, която разреши на милиони украински бежанци, най-вече дами и деца, да бъдат признати в Европейски Съюз и да им бъдат предоставени съществени обществени услуги, в това число опазване на здравето, достъп до обучение и право на трудова претовареност.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР