Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен помоли страните

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен помоли страните
Коментари Харесай

Помолиха страните от ЕС да дарят част от ваксините си на Украйна

 Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен помоли страните от Европейски Съюз да дарят на Украйна част от своите ваксини против COVID-19. Тя направи това във видеообръщение, публикувано по време на протичащия в Киев конгрес " Украйна 30. Коронавирусът: провокации и отговори ", съобщи ТАСС, представена от Нова тв.

" Като допълнение към КОВАКС помолих другите членки на Европейски Съюз да дарят част от имунизациите си на Украйна ", означи Фон дер Лайен.

В рамките на КОВАКС (международен механизъм на СЗО, който спомага за доставките на ваксини основно за разрастващи се страни) Украйна ще стартира да получава ваксини през февруари, а до лятото ще получи няколко милиона дози, осведоми ръководителят на Европейска комисия. Тя напомни, че Европейски Съюз е подпомагал към този момент Киев с медицински маски и апарати за командно дишане, отпуснал е и 200 милиона евро за поддръжка на украинския бизнес по време на карантината.

Европейската капиталова банка ще отпусне на Киев заем от 50 милиона евро за покупка на ваксини против коронавирус и за доставка на препаратите. Това заяви през днешния ден на брифинг Игор Ивашченко, зам.-министър на опазването на здравето на Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР