Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви днес,

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви днес,
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Започва разследване на китайските субсидии за електромобили

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи през днешния ден, че Европейският съюз стартира следствие на дотациите за електрически коли, идващи от Китай, отстъпвайки на апелите на Франция да отвърне на удара на възходящия импорт, за които Politico писа при започване на седмицата.

Съобщението следва месеци на напън от страна на Париж и неговите представители в EV промишлеността и Европейската комисия да започнe следствие против китайски EV производители, които крадат дял от пазара от европейските.

„ Сега международните пазари са наводнени с по-евтини китайски електрически коли. А цената им се поддържа изкуствено ниска посредством големи държавни дотации. Това изкривява нашия пазар “, сподели Урсула фон дер Лайен в годишната си тирада за положението на Европейския съюз и добави, че Европейска комисия стартира следствие на електрически транспортни средства, идващи от Китай. „ Европа е отворена за конкуренция, а не за конкуренция към дъното “, добави тя.

Подобно следствие би могло да отвори малка врата на Европа да наложи спомагателни мита против китайски транспортни средства, за които счита, че се продават непочтено на ниска цена, с цел да пометат европейските съперници. В по-широк проект това бележи следващата стъпка в трансформацията на Европа от най-големия блок за свободна търговия в света към създаване на търговски отбрани в ерата на деглобализация, показва Politico в коментар след изявлението на Урсула фон дер Лайен.

Вероятно следствието ще бъде преди всичко в дневния ред на комерсиалния разговор на високо равнище сред Европейски Съюз и Китай в Пекин, който е условно плануван за 25 септември, преди двустранната среща на върха по-късно тази година.

В речта си Урсула фон дер Лайен сподели още, че до момента в който Европа би трябвало да се пази от нелоялни търговски практики, е също толкоз жизненоважно да продължи да приказва с Китай. „ Намаляване на риска, а не обособяване – това ще бъде моят метод с китайското управление “, сподели тя.

Очаквайте още акценти от годишната тирада на Урсула фон дер Лайен.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР