Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви на пресконференция в

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви на пресконференция в
Коментари Харесай

Юнкер: В ЕК имаме задача да защитаваме нашите предприятия

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи на конференция в НДК, че оповестените американски наказания няма да останат без резултат . Докато иранците почитат своите задължения, Европейски Съюз също ще се придържа към този контракт, чийто проектант беше и Общността, добави той. Ние в Европейска комисия имаме задача да пазиме нашите предприятия и изключително дребните и междинни компании , добави той.

Юнкер посочи, че през вчерашния ден в ечерта е бил поощрен от извършения спор, тъй като предложенията на Европейска комисия, препоръчани за разглеждане от Европейския съвет, са били последвани от държавните и държавни ръководители . Сега би трябвало да действаме и това е повода, заради която ние започваме развой към връщане към по този начин наречения правилник на блокиращия статут от 1996 г ., съобщи Юнкер.

Той заяви, че е било взето решение да се разреши на Европейската капиталова банка да посредничи за вложенията на европейските предприятия в Иран . Комисията ще продължи съдействието си с Иран и комисарят по енергетика в близко бъдеще ще бъде в тази страна, заяви Юнкер.
 среща София БГНЕС
-->

По отношение на търговията сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, европейската общественост желае безкрайно изключение от предлаганите тарифни ограничения. Ако Европа получи безкрайно изключение от п редлаганите ограничения за облагане с мита, ние сме подготвени да стартираме договаряния с трансатлантическите ни сътрудници , сподели Юнкер и посочи желанието за задълбочаване на енергийното съдействието, в това число и по втечнения газ, както и да има непринудено съдействие сред регулаторите от двете страни и това да е основата за договарянията.
 

Юнкер заяви също и че има подготвеност, при предпочитание от страна на Съединени американски щати, да се разисква промяна на Световната комерсиална организация . При изискване, че тези изключения са непрекъснати, сме подготвени да обсъдим това по какъв метод най-добре да подобрим достъпа до пазарите за индустриалните артикули, изключително колите, в това число и либерализацията на държавните поръчки, посочи още Юнкер и съобщи, ч е няма да се водят договаряния с " провесен над главите дамоклев меч ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР