Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че въпреки днешния

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че въпреки днешния
Коментари Харесай

Юнкер: Тереза Мей е труден събеседник, такъв съм и аз

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че макар днешния "приятелски " диалог с английския министър председател Тереза Мей, към момента не е допустимо двете страни да реализират изцяло съглашение по отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Юнкер изрази това мнение в взаимно изказване с Мей, след което на публицистите не бе дадена опция да задават въпроси, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това не е неуспех, а начало на последния кръг договаряния. Очаквам до края на седмицата договарянията да бъдат обновени, добави той.

Въпреки огромните ни старания и напредъка от последните дни, има потребност от спомагателни договаряния. Готови сме да обновим договарянията по-късно тази седмица, сближихме позициите си през днешния ден.

Тереза Мей е сложен събеседник, пази гледната точка на Англия пламенно, както върша и аз от името на Европейски Съюз, заключи Юнкер.

Мей се ограничи само с оценката, че има "голям прогрес ". Тя се причисли към мнението, че остават някои разлики и има потребност от още договаряне.

След като сподели това, Мей се насочи на среща с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск. Разговорът й с Юнкер през днешния ден продължи близо четири часа - надалеч над авансово плануваното.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР