Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди страните от Западните

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предупреди страните от Западните
Коментари Харесай

Юнкер: Няма да има разширяване към Западните Балкани без първо граничните спорове да се решат

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер предизвести страните от Западните Балкани, които се надяват да влязат в Европейски Съюз, че нито една от тях няма да бъде поканена, до момента в който не позволи всичките гранични разногласия със съседите си, оповестяват организациите. Той сподели това в Европейския парламент в Страсбург.

„ Няма да има по-нататъшно разширение към Западните Балкани без първо граничните разногласия да се решат “, съобщи Юнкер.

Неговото предизвестие пристигна след тирада на хърватския министър-председател Андрей Пленкович. Хърватия и Словения и двете страни членки на Европейски Съюз са вплетени в спор за Пиранския залив в Адриатическо море.

Юнкер съобщи, че Сърбия и Черна гора може би ще съумеят да влязат в Съюза през 2025 година, в случай че посрещнат всичките критерии за присъединение. „ Това е условна дата, окуражаваща страните да работят крепко, с цел да продължат по този път “, посочи той.

При идващият дълготраен бюджет на Европейски Съюз страните членки „ не би трябвало да отстраняват кохезионната политика и общата земеделска политика “, сподели оше той.

„ Трябва да приказвам за това неуместно и безогледно мнение, че би трябвало да нападаме кохезионната политика и общата земеделска политика “, съобщи Юнкер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР