Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поканил на вечеря лидерите

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поканил на вечеря лидерите
Коментари Харесай

Юнкер поканил на вечеря евроскептичните източни лидери

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер поканил на вечеря водачите на четири източноевропейски страни за понижаване на напрежението в Европейски Съюз.
Това излиза наяве от писмо, с което се е сдобило международната организация Ройтерс.

В писмото си с дата 2 октомври, адресирано до водачите на Полша, Унгария, Чехия и Словакия, Юнкер акцентира, че единството на Европейски Съюз е от " първостепенна значимост ".

Докато Прага и Братислава дават отговор на Брюксел с по-умерен звук, Варшава и Будапеща непрекъснато влизат в спречквания с Европейската комисия в Брюксел, както и с Германия и Франция.

Юнкер предложил вечерята с водачите на страните от Вишеградската четворка да се организира на 18 октомври в Брюксел , преди срещата на върха на Европейски Съюз на 19-20 октомври, базирайки се на потребността да се построи " по-обединена, по-силна и по-демократична Европа " макар Брекзит.

" Вярвам, че опазване единството на останалите 27 страни членки в този развой е от първостепенна значимост ", написа ръководителят на Европейска комисия.

Полша и Унгария не утвърждават програмата на Европейски Съюз за разселване на бежанци в страните членки. Също по този начин Европейска комисия нападна двете страни, че нарушават върховенството на закона. Има недоразумение и за разпоредбите на пазара на труда в Европейски Съюз.

Високопоставен посланик от съюза означи, че френско-германската ос се чака да бъде най-силната през идващите години и източноевропейците би трябвало да бъдат с тях или ще изгубят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР