Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е разговарял в петък

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е разговарял в петък
Коментари Харесай

Юнкер: За ЕК случаят със Ска Келер и Валери Симеонов е приключен

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е разговарял в петък с ръководителя на групата на Зелените в Европейския парламент Ска Келер, както и с българските управляващи, заяви на конференция представител на Европейска комисия.

Поводът за диалозите е декларация на НФСБ, критикуваща Келер. "Последва известие до медиите от Министерския съвет, което съгласно нас обясни нещата. Затова за нас казусът е завършен - известието разграничи държавното управление от позицията на вицепремиера Валери Симеонов ", добави представителят.

Миналата седмица Келер бе на посещаване у нас и се причисли към митингите против строителството в Пирин и на нов път през Кресненското дефиле. По този мотив Националният фронт за избавление на България (НФСБ) популяризира декларация "Да намажем ските на Ска Келер "до Министерството на външните работи, Екологичен потенциал, федералното държавно управление на Германия и Коалиция "Алианс 90/Зелената партия ", подписана и от Симеонов.

В текста Келер бе наречена "нагла и самонадеяна персона ", "покрила се с позорна популярност зелена активистка ". НФСБ настоя Министерство на външните работи да разгласи Келер за личност нон грата и тя да бъде експулсирана. Келер отвърна, че в никакъв случай и на никое място по света до момента не е получавала сходно отношение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР