Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер не изключва възможността

...
Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер не изключва възможността
Коментари Харесай

Юнкер не изключва вариант жена да оглави Еврокомисията

Председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер не изключва опцията на неговия пост да пристигна жена. Той се застъпва и за увеличение броя на дамите на управителни постове в изпълнителната власт на Европейски Съюз. Това стана ясно по време на на конференция, която Юнкер даде при визитата си в Словения, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама
60% от завършващите университетите са дами. Никога не бих изключил, че жена може да оглави Еврокомисията. Но това не е коментар за незабавни дейности, изясни ръководителят на Европейска комисия.

Мандатът на Юнкер завършва в края на октомври. Имената на наследниците на позициите ръководител на Европейска комисия и висщ представител за външната политика би трябвало да бъдат съгласувани от водачите на срещата на върха на Европейски Съюз на 20-21 юни, след което се показват за утвърждение от Европейския парламент.

Сред забележимите претенденти от европейските партии, взели участие в изборите за Европейски парламент, има две дами 0 това са Маргрета Вестагер, номинирана от либералите и подкрепена от последователи на френския президент, както и водачът на европейските Зелени в Екологичен потенциал Ска Келер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР