Председателят на Европейската асоциация на съдиите Жозе-Игрежа Матуш настоя за

...
Председателят на Европейската асоциация на съдиите Жозе-Игрежа Матуш настоя за
Коментари Харесай

Висш съдия иска план Маршал за върховенството на закона в ЕС

Председателят на Европейската асоциация на съдиите Жозе-Игрежа Матуш настоя за изработването на проект "Маршал ", обвързван с върховенството на закона в Европейски Съюз. Изказването му бе пред Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешен ред на Европейския парламент по време на спор за обстановката в Полша след промените в правосъдната система.

Въпреки подхванатите до момента дейности, ситуацията с върховенството на закона в Полша е по-зле от когато и да било, акцентира Жозе Матуш.

"ЕС се нуждае от проект „ Маршал “ за върховенството на закона или най-малко европейските съдии биха желали да усетят същото равнище на увереност, което съществува в този проект за решаването на икономическите проблеми и за основни детайли за независимостта на правораздаването. Има съответна опасност от явлението "копи пейст " на образците, които дават Полша и Унгария, в други страни, в това число и страни-членки на Европейски Съюз, съобщи той.

Председателката на полската асоциация на съдиите Йоана-Хетнаровиц Сикора уточни съответен образец с прокурорка, заела се да проверява провеждането на президентските избори по време на пандемия. Тя сподели, че следствието й е било отнето, а против нея е почнало дисциплинарно произвеждане. Повечето ръководители на политически групи поддържаха изявленията на двамата оратори и приканиха Европейската комисия да работи по-решително против Полша.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР