Председателят на Европейката комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски

...
Председателят на Европейката комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски
Коментари Харесай

Шефът на ЕК пръснал 27 000 евро за полет с частен самолет от Брюксел до Рим

Председателят на Европейката комисия Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила и още девет души от екипа му са изхарчили 27 000 евро за частен полет от Брюксел до Рим на 25 февруари, написа английският в. Сън.

Документи, оповестени след искане неправителствена организация, сочат че пътят на ръководителя на органа на изпълнителната власт на Европейския съюз и съпътстващите го лица от столицата на Европа до основния град на апенинската страна е коствал 26 510 евро. Тогава Юнкер и неговите сътрудници са провели среща с Матео Ренци Матео Ренци италиански политик. Ренци е роден на 11 януари 1975 година... към профила, която тогава бе италиански министър председател, и други публични лица от страната-домакин.

Според Брюксел разноските са били направени в унисон на разпоредбите на Европейски Съюз. "На членовете на Европейска комисия е разрешено да употребяват частни полети, когато няма подобаващи за тях автобуси. Тогава нямаше постоянни полети, които да дават отговор на условията на чиновниците на Европейска комисия ", съобщи формалният представител на Европейски Съюз Мина Андреева.

По данни на лондонския таблоид всеки ден от Брюксел до Рим се извършват осем полета.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР