Председателят на Движение Самоопределение и министър-председател на Косово Албин Курти

...
Председателят на Движение Самоопределение и министър-председател на Косово Албин Курти
Коментари Харесай

Курти: Косово се готви за кандидатстване в НАТО и ЕС

Председателят на Движение " Самоопределение " и министър-председател на Косово Албин Курти сподели на съвещание на основния съвет на партията, че е в ход подготовка за кандидатстването на Косово в НАТО и Европейски Съюз.

„ Подадохме заявление за участие в Съвета на Европа. Нашето участие в съдебна експертиза е добавена стойност за този съвет и опция за Косово да реализира по-нататъшен прогрес в региона на правораздаването. Готвим се да аплайваме за участие в Партньорството за мир на НАТО и ще аплайваме за участие в Европейски Съюз “, сподели Курти, представен от KosSev.

Премиерът добави, че годината за държавното управление е била много предизвикателна, като загатна пандемията, енергийната рецесия, съветската експанзия в Украйна и доста други въпроси.

Курти добави, че през тази година, макар провокациите, е реализиран прогрес в няколко области.

„ Отбелязахме стопански напредък, значими стъпки в укрепването на правосъдната система, борихме се с престъпността и корупцията, имахме прогресивни съюзи и заздравихме връзките с другарска страна. Косово се трансформира в светилник на демокрацията в района “, сподели Курти.

Той приказва и за двуседмичното си публично посещаване в Съединените щати. По думите му по време на визитата се е срещнал със 7 сенатори, 12 конгресмени и 7 висши представители на американското държавно управление. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР