Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ застана начело на мащабната дарителска

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ застана начело на мащабната дарителска
Коментари Харесай

Карадайъ начело на мащабна дарителска акция на ДПС. Структурите пращат дарения на всеки час

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ застана отпред на огромната дарителска акция на Движение за права и свободи в помощ на потърпевшите от разрушителното земетресение в Турция. Оранизирани от Движението тирове потеглят на всеки час към южната ни съседка

 

Дарения на всеки час изпращат структурите на Движение за права и свободи в страната за десетките хиляди фамилии на починалите в опустошителните трусове в Турция и за стотиците хиляди потърпевши и останали без дом хора.

Лидерът на Движението Мустафа Карадайъ първо отиде в Хасково, с цел да ревизира персонално организацията на огромната дарителска акция. Складовата база в града е главният логистичен център на Движение за права и свободи, в който се събират помощите от цялата страна. От Хасково тировете с дарения отиват в базата в Одрин, където се разпределят съгласно потребностите на потърпевшите в Турция.

В Хасково Карадайъ се включи в товаренето на следващия камион. Тирове с помощи потеглят на всеки час към южната ни съседка. Досега Движение за права и свободи е изпратило 34 тира, десетки микробуси и леки коли с дарения за бедстващите хора в Турция. 

 

В акцията са се присъединили и доста жители, които не са членове и симпатизанти, само че са съпричастни към нещастието, сполетяла турския народ. Районото мюфтийство също събира парични средства за потърпевшите от земетресенито в двата мюсюлмански храма в Хасково.

По-късно Карадайъ отпътува за Одрин, с цел да занесе персонално за събраните от Движението дарения. 

Карадайъ бе в един от тировете с помощи, които през днешния ден отпътуваха за Одрин от главния логистичен център на огромната дарителска акция на Движението – Хасково.

В Одрин Карадайъ се срещна с и.д. регионалния шеф на Одрин (Едирне) Съдкъ Зихин, зам.-областния шеф Зафер Карамехмедоглу, отговорника на регионалния спешен щаб Селим Ак и регионалния ръководител на АК празненство Белгин Иба.

Карадайъ изрече своите на всички членове и симпатизанти на Движение за права и свободи съболезнования към околните на починалите в ужасяващата покруса и на място събра информация от какво имат потребност стотиците хиляди бедстващи хора.

В същото време Движение за права и свободи излезе с нов апел за дарения. В момента десетки хиляди фамилии са без покрив над главата.

 

Затова Турция незабавно се нуждае от палатки, спални чували, електрически и газови печки, одеяла. Това е най-нужно на потърпевшите хора, дарявайте, прикани Движението.

Осмият тир от Кърджали потегли през днешния ден за Одрин, заяви кметът доктор инж. Хасан Азис. Той посочи, че част от събраните помощи ще бъдат пратени в Сирия, която също пострада от разрушителните земетресения.

Два тира с хранителни артикули, одеяла и отоплителни уреди потеглиха през днешния ден от регионалната конструкция на Движение за права и свободи в Шумен непосредствено за Одрин.

Три камиона и 4 огромни буса изпрати Движението в Стара Загора. Успяхме да натоварим не малко облекла, хранителни артикули, хигиенични такъми, над 400 одеяла и други завивки и още доста помощи - все дарения от хора за хора.

Дарения, събрани в пунктовете ни в Стара Загора, Казанлък, Павел баня, Гълъбово, Гурково. В развой на организация сме и в Николаево и Раднево, обявиха от Движение за права и свободи в Стара Загора.

В организацията участваше зам.-председателят на Движение за права и свободи Халил Летифов.

Хората от Тетевен също се включиха в огромната дарителска акция.

Кюстендил изпрати храни.

Помощи за Турция отпътуваха и от Руен.

И от Русе за Одрин отпътува първият ТИР с одеяла, облекла, бебешки храни и памперси, вода и отоплителни уреди, детски кревати, консерви и доста други артикули от първа нужда от жителите на цялата област.

Благодарим на всички от общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Русе, Сливо поле и Ценово. Благодарим за съпричастността, обявиха от локалната организация на Движение за права и свободи.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 

 



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР