Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заместник-председателят на партията Йордан Цонев

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заместник-председателят на партията Йордан Цонев
Коментари Харесай

ДПС сезира ДАНС за златните паспорти

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, заместник-председателят на партията Йордан Цонев и депутатът Делян Пеевски сезираха Държавна организация " Национална сигурност " за така наречен златни паспорти.
Още по темата
Те упорстват да бъде осъществена инспекция на всяка една процедура по приемането на българско поданство от чужденци против вложения за интервала от 2013 година до момента.

Според вносителите на сигнала " единствено по този начин може да бъде открито дали са налице нарушавания на законовите процедури и в случай че са позволени нарушавания, да бъдат подхванати нужните дейности за търсене на отговорност от отговорните лица ".

" С осъществяването на инспекцията ще бъдат прекратени и спекулациите по тематиката от страна на избрани медийно-олигархични кръгове в страната ", се споделя в известие до медиите.

Такава информация от ДАНС беше поискана и от служебния правосъден министър Янаки Стоилов, който също така внесе в Народно събрание и предложение за отпадане на така наречен златни паспорти.

Преди коледните празници в отчет на Европейската комисия се показва, че Съединени американски щати са сложили въпроса с издаването на така наречен " златни паспорти " в договарянията за отпадане на визите за жители на България, Румъния и Кипър.

Според показаните най-нови данни делът на отводите за визи за Съединени американски щати на български жители още веднъж се покачва , откакто през 2019 година за първи път спадна под 10 на 100 от общия брой на подадените молби. По последни данни от 2020 година този дял нараства до 12,52 на 100 за нашата страна, като нарастване се регистрира и в Румъния - до 10,14 на 100, както и в Кипър - до 6,21 на 100, при три на 100 преди две години. Съединени американски щати са сложили предел от три на 100 на отводите, с цел да има условия за отпадане на визите .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР