Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ призова управляващите да бъдат отстранени

...
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ призова управляващите да бъдат отстранени
Коментари Харесай

Карадайъ към депутатите: Да ги отстраним от властта

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ прикани ръководещите да бъдат отстранени от властта по време на изявлението си от трибуната на Народното събрание при дебатите по вота на съмнение към кабинета "Петков ". Мотивите за вота са "заради неуспех във финансово-икономическата политика "; той е пожелан от ПГ на ГЕРБ-СДС, съобщи Българска телеграфна агенция.

Председателят на Движение за права и свободи упрекна изпълняващия длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов в несъблюдение на правилника .

По думите му, тематиката "Магнитски " (която стана част от днешния дебат), е настояща, забавна, любопитна и е добре този, който приказва, да се запознае с нея, единствено да не лъже. Иначе, по тематиката, Пеевски си води делата в Съединени американски щати, добави Карадайъ.

" Но да му напомним на този измамник, че е подписвал документи ,

в които споделя, че господин Пеевски няма нищо общо - тогава ли лъже, или в този момент ", добави ръководителят на Движение за права и свободи.

"Да напомним и на дружината, която от една година са министри и са на власт ,

че техните актове българският съд ги афишира за противозаконни ", разяснява Карадайъ. "Мястото на тази тематика не е в тази зала, а в прокуратурата ", съобщи Карадайъ. Уважаеми народни представители, приканвам ви да осъществим конституцията и правилника на Народно събрание, и да ги отстраним от властта, обърна се към съперниците на ръководството ръководителят на Движение за права и свободи.

Председателят на ПГ на "Продължаваме Промяната " Андрей Гюров изиска от Мирослав Иванов да бъде направена забележка , когато се насочат от трибуната обидни квалификации.

Днес Народното събрание заседава изключително. Единствената точка в дневния ред на депутатите е планът на решение за гласоподаване на избор на съмнение към държавното управление на министър-председателя Кирил Петков. Днес се състоят разискванията по импортираното от парламентарната група на ГЕРБ-СДС предложение. Опозицията разгласи преди седмица, че вотът е за неуспеха на държавното управление във финансово – икономическата политика.

Според правилника на Народното събрание гласуването се състои не по-рано от 24 часа след привършване на дебата. Проектът за решение се счита за признат, когато за него са дали своят вот повече от половината от всички народни представители. При отменяне на предложение за съмнение на Министерския съвет ново предложение за съмнение на същото съображение не може да бъде направено в идващите 6 месеца.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР