Председателят на ДПС Делян Пеевски сигнализира и.ф. главен прокурор, главния

...
Председателят на ДПС Делян Пеевски сигнализира и.ф. главен прокурор, главния
Коментари Харесай

Пеевски сезира МВР, ДАНС и главния прокурор за дефицита на инсулин. Търговците: Лекарството се разпределя своевременно

Председателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски алармира и.ф. основен прокурор, основния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефа на ДАНС за неотложно следствие на недостига на инсулин в страната.

Сигналът е подаден, откакто пациентски организации сигнализираха медиите и институциите за невъзможността на инсулинозависими да открият в аптечната мрежа животоподдържащите лекарства.

" Със своето отношение властта основава животозастрашаваща обстановка за хиляди български жители, измежду които и доста деца. Недопустимо е Министерство на здравеопазването да пренебрегва и подценява казуса, очаквайки ротацията или друга персонална полза за министъра си ", показва Пеевски в позиция, публикувана от Движение за права и свободи.

" Докато министри, водачи и политици срамно си делкат властта, хората страдат от изчезналата отговорност на страната. А това е най-важната роля на политиците, която им е вменена от гласоподавателите и чието доверие в този момент е предадено, поради персонални интересчийски домогвания за по-големи проценти от властта ", добавя той.

" Призовавам ръководещите да спрат срамното делкане. Да стартират да чуват проблемите на хората и да ги вземат решение. Какъв е смисълът да има държавно управление, в случай че министрите не са прислужници на народа?! Не го ли сторят неотложно, народът няма да им елементарни и ще ги накаже! ", приключва позицията си Пеевски.

 

В отговор Българската асоциация на търговците на едро с медикаменти (БАТЕЛ) декларира, че всички, получени количества инсулин при тях, се разпределят навреме в аптечната мрежа, осведоми БГНЕС.

" Изключително обезпокоително е за нас да разберем, че даже след въведените рестрикции към момента има пациенти, които нямат достъп до своята инсулинова терапия. Както доста пъти сме завявали, наш приоритет са точно потребностите на пациентите и тяхното навременно облекчаване ", споделят от асоциацията. Според търговците заявените количества в хранилища са в пъти по-малко от предоставената от ИАЛ информация. " Поради тази причина ние още веднъж настояваме, при положение, че има установени нарушавания, способените органи да постановат наказания по отношение на своите пълномощия ".

В умозаключение от асациацията упорстват, че съблюдават прецизно условията на закона и отговорно поддържат институциите в осъществяването на тяхната регулаторна активност.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР