Председателят на долната камара на руския парламент днес заяви, че

...
Председателят на долната камара на руския парламент днес заяви, че
Коментари Харесай

Кремъл: Украйна се вкарва в огромни дългове

Председателят на долната камара на съветския парламент през днешния ден съобщи, че Украйна ще натрупа големи отговорности към Съединени американски щати в устрема си да се възползва от заемите за оръжия на стойност милиарди долари, препоръчани от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, съобщи Българска телеграфна агенция.

Байдън през вчерашния ден изиска от Конгреса 33 милиарда $ за поддръжка на Украйна - трагично увеличение на американското финансиране на войната с Русия, а украинският президент прикани американските законодатели бързо да одобрят това предложение.



Вячеслав Володин, който като ръководител на долната камара на съветския парламент постоянно показва позицията на Кремъл, упрекна Съединени американски щати, че се пробват да завоюват от войната, като в същото време вкарат в задължения последващи генерации украинци.

"Програмата лендлийз е стоков заем и то не на ниска цена: доста бъдещи генерации украински жители ще заплащат за всичките муниции, съоръжение и храна, които Съединени американски щати ще дават ", разгласи Володин и добави, че президентът на Украйна "Зеленски вкарва страната в дългова яма ".



Искането за финансиране на Байдън включва над 20 милиарда $ за оръжия, муниции и друга военна помощ, както и 8,5 милиарда $ директна икономическа помощ за украинското държавно управление и 3 милиарда $ филантропични помощи. Вчера Конгресът одобри законодателство в потребление на Закона за лендлийза от 1941 година, признат от администрацията на президента Франклин Рузвелт, с цел да достави с оръжия съветските и английските сили, сражавали се против нацистка Германия. Това ще разреши на Байдън да даде назаем оръжия на Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР