Председателят на Демократическата партия на албанците (ДПА) в Северна Македония

...
Председателят на Демократическата партия на албанците (ДПА) в Северна Македония
Коментари Харесай

Изненадващо Мендух Тачи напусна албанската опозиция в РС Македония

Председателят на Демократическата партия на албанците (ДПА) в Северна Македония Мендух Тачи напусна коалиция „ Европейския фронт “, съобщи БГНЕС.

Демократичния съюз за интеграция (ДСИ) – част от обединението и най-голяма албанска партия в РСМ – не разяснява информацията.

Част от македонските медии осведомиха, че разполагат с удостоверение от ДПА, че Тачи е напуснал обединението „ Европейски фронт “. Премиерът на РСМ Християн Мицкоски не пожела да разяснява развиването на събитията в опозиционния „ Европейски фронт “, като акцентира, че за него като министър-председател е значимо, че „ има постоянна обстановка, отлична химия “ и обща цел - да създадем (РСМ – бел.ред.) по-добро място за живеене.

Говорителят на ДСИ Арбр Адеми съобщи, че парламентарната им група действа обикновено, пишеБГНЕС.
Тачи е един от тези политици в районен съд Македония, който застъпва тезата, че носталгията на множеството славяни към " Майка Русия " е една неправилна носталгия. Другата носталгия е към някогашна Югославия, която се считаше " за дом на славяните ". Всички тези носталгии основават проблеми.

" Днес за жалост, с цел да се разбере същинската носталгия, се стигна до войната в Украйна. Много сходни носталгии и доста наивни хора чакат Русия да завоюва военно и това усилва още повече очакванията на антиевропейците. Русия няма да завоюва войната. Войната ще продължи по-дълго време. Русия няма да загуби военно, само че ще падне на колене от самата война ", сподели още Тачи пред локалната телевизия ТВ21 малко откакто Путин разгласи " пълномащабната военна интервенция " в самостоятелна Украйна пред 2022 година.

На въпроса " има ли някакво значение за РСМ този въпрос " Мендух Тачи сподели следното: " Това е от голяма важност и за нас, тъй като има наши жители, които в болшинството си са носталгични към Русия и Съюз на съветските социалистически републики. Първо, поради славянския си генезис и второ, заради комунизма и марксизма. Има носталгия и към Югославия. Тази носталгия прозира и ясно се вижда когато следим позициите на Сърбия по отношение на Косово. Всичко това лишава време. Когато желаете да разрешите въпросите посредством разговор и съглашение лишава време, само че то не лишава време, когато решавате тези неща с война ".

Лидерът на ДПА прикани жителите на РСМ, както и опозицията, да вземат образец от страни като Дания, Швеция и Холандия, с цел да може страната да стигне по-бързо до пълноправното участие в Европейски Съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР