Председателят на държавния комитет по физическа култура, спорт и туризъм

...
Председателят на държавния комитет по физическа култура, спорт и туризъм
Коментари Харесай

Режат заплатите на местните футболисти заради фиаското на Сборная

Председателят на държавния комитет по физическа просвета, спорт и туризъм в Русия Борис Пайкин предложи да се лимитират съществено заплатите на футболистите. Идеята е спестените средства да отиват за развиване на детско-юношеския футбол, обмислят в съветската "Дума ". Това идва като реакция от безличното показване на Русия по европейските терени това лято.

"Привържениците се възмущават от баснословните заплати на футболистите, които са безусловно несъразмерими с резултатите. Трябва да се отрежат възнагражденията, а освободените средства да отидат за развиването на детския и младежки футбол. Трябва и да се вкара ограничаване за броя на легионерите. Нужно е да наблегнем на развиването на своите играчи, а не върху привличането на чужденци ", съобщи Борис Пайкин пред РИА Новости.

Президентът Владимир Путин подлага на критика представянето на националния тим на UEFA EURO 2020 и акцентира на нуждата от съществени промени във футбола. Вицепремиерът Дмитрий Чернишенко поръча на спортното министерство да работи върху ограничения за намаляването на заплатите за играчите и ограничението на броя чужденци в шампионата на Русия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР