Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин смята, че

...
Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин смята, че
Коментари Харесай

В Русия искат петролът, зърното, металите и други суровини също да се плащат в рубли

Председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин счита, че би било вярно да се разшири листата на стоките, изнасяни за рубли, в това число продажбата на зърно, нефт, торове, метали, въглища и дървен материал за рубли, оповестяват организациите Ройтерс и ТАСС.

" Европейските страни имат всички пазарни благоприятни условия да заплащат в рубли. В това няма покруса. Ситуацията е доста по-лоша, когато има пари, само че няма артикули. Ако желаете да получавате газ, потърсете си рубли ", написа той в своя Telegram канал в сряда.

" Освен това би било редно там, където е преференциално за страната ни, да разтеглим листата на стоките, изнасяни за рубли: торове, зърно, нефт, нефт, въглища, метали, дървен материал и други “, акцентира ръководителят на Думата.

Все още не е ясно дали сходен ход може да се трансформира в публична съветска политика, макар че Путин, когато обявяваше решението за заплащането в рубли на природния газ, сподели, че това е единствено началото на процеса.

Изявлението на Володин е реалност, откакто преди към седмица съветският президент Владимир Путин подреди природния газ, изнасян за Европа или Съединени американски щати, да се заплаща в рубли.

Той също по този начин дефинира до 31-ви март да му бъде докладвано Кабинета на министрите, Централната банка на Русия и компанията " Газпром " за смяна на валутата на заплащане в рубли за доставки на съветски газ за така наречен " вражески " страни.

Путин: До 31 март да бъде докладвано за смяната на валутните заплащания на съветски газ в рубли

Вчера представителят на Кремъл Дмитрий Песков пък разгласи, че до четвъртък (31-ви март) ще бъдат направени на практика договорености за задграничните компании да заплащат за съветския природен газ в рубли, заявявайки, че те би трябвало да схванат, че западната " икономическа война " против Москва е основала нов набор от пазарни условия.

Министрите на енергетиката от Групата на седемте индустриализирани страни (Г-7) отхвърлиха концепцията за покупки на газ в рубли, съобщи немският стопански министър Робърт Хабек.

Френският президент Еманюел Макрон също съобщи в телефонен диалог с Путин нощес, че това няма да е допустимо.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР