Председателят на Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) Пламен Тончев заяви

...
Председателят на Държавна агенция Национална сигурност (ДАНС) Пламен Тончев заяви
Коментари Харесай

Шефът на ДАНС: Ръководителите на специалните служби се избират в България, руско влияние - няма!

Председателят на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) Пламен Тончев съобщи изрично пред депутатите, че ръководителите на българските специални служби се избират само в България и на никое място другаде. 

Той акцентира, че съветско въздействие няма, а опита за дескридитиране на службите е тъкмо част от хибридната война, включително и тази на Москва. Тончев посочи, че чиновниците на ДАНС са повече от способни да откриват гнилите кафези в редиците им. И по тази причина - към този момент има чиновници с повдигнати обвинявания, както и чиновници на Руското посолство, които са оповестени за личност нон грата.  " Недоказаните изказвания основават репутационни вреди и на службите, и на страната като цяло ", предизвести шефът на ДАНС. 

" В записа ясно се вижда, че това е разказ, който е комфортен за някого и се прави на гърба на българските специфични служби. Имам подготвеност да дам образци какво е направила организацията единствено през последната година по тази тематика. Не съгласуваме претендентите за ръководители на партньорските служби. Не знам какъв е източникът и на какво са базирали изказванията за неналичието на доверие от сътрудниците към българските служби и по-специално ДАНС. ДАНС е благонадежден и издирван сътрудник от европейските служби и службите на НАТО ", акцентира още Тончев. 

" Ръководителите на службите за сигурност не се съгласуват с непознати посолства или служби. Назначаването на ръководител на ДАНС се прави по стриктна законова процедура, която е единствено в границите на Република България. По предложение на Министерски съвет, назначава се с декрет от президента за период от 5 години ", напомни той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР