Председателят на БСП-София и на групата на социалистите в Столичния

...
Председателят на БСП-София и на групата на социалистите в Столичния
Коментари Харесай

БСП внася предложение за поставяне на  паметна плоча на Сергей Антонов в София

Председателят на БСП-София и на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян Паргов ще показа за гласоподаване отчет за слагане на паметна плоча на Сергей Антонов. Това ще стане на съвещанието на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие в понеделник в 12.00 часа, оповестиха от пресцентъра на софийската организация на Българска социалистическа партия.

Предложението е монументът да бъде подложен на територията на Терминал 1 на Аерогара "София ".

Идеята за слагането на паметна плоча на обвинявания, а по-късно оневинен за покушението против папа Йоан Павел II чиновник на БГА "Балкан " е на Инициативен комитет "Памет за Сергей Антонов ". В него членуват български общественици, културни дейци, професори, военни и дипломати, измежду които са външните министри Виктор Вълков и Любен Гоцев, починалият професор Божидар Димитров, Вежди Рашидов, двукратният олимпийски първенец по битка Боян Радев, ген. Стоян Топалов, почетен ръководител на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса и други. Подкрепа за слагането на монумент на Сергей Антонов има и от италианския му бранител Джузепе Консоло. Средствата за изработването и слагането на паметната плоча ще бъдат напълно за сметка на Инициативния комитет, се споделя в известието.

Предлага се и улица в столицата да носи името на Сергей Антонов. Става въпрос за преименуване на ул. "691 " в квартал "Красно село ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР