Председателят на БСП Корнелия Нинова каза пред журналисти на излизане

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова каза пред журналисти на излизане
Коментари Харесай

Корнелия Нинова гласува за сигурност, стабилност и предвидимост

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова сподели пред публицисти на излизане от секцията откакто даде вота си, че е гласувала за смяна, непоклатимост, предвидимост и прогнозируемост, за сигурност на фамилиите, за ръководство, което рационално да овладее коронавирус - рецесията и растежа на цените. За страна, която да поддържа хората във всичко, което е допустимо и заключи - сигурност, непоклатимост и предвидимост.

" Гласувах за смяна, която да ни даде сигурност, непоклатимост и предвидимост ", съобщи Нинова, откакто гласоподава на изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители в 25-о ОУ " Д-р Петър Берон " в столицата.

Гласувах за постоянна президентска институция, която дава сигурност, която сплотява, която дава посока, уточни тя. Гласувах за смяна, която да подсигурява сигурност в фамилиите, непоклатимост в България, да има предвидимост и предсказуемост. Гласувах за рационални решения и рационални хора, които могат и знаят по какъв начин да овладеят Коронавирус пандемията, да овладеят растежа на цените, да компенсираме приходите на хората, добави Нинова.

Според нея броенето на контролните разписки е гаранция, че машинното гласоподаване няма да бъде манипулирано и че вотът ще бъде същински, по тази причина и от Българска социалистическа партия са го подкрепили.

Трябва да сме оптимисти за 47-то Народно заседание, тъй като в тези тежки моменти е извънредно значимо да има устойчиво болшинство, да има работещ парламент, да има постоянен кабинет. Предстои ни най-сериозното политическо решение - това е приемането на бюджета за 2022 година, сподели водачът на Българска социалистическа партия. Длъжни сме да съставим болшинство, което да одобри един обществен бюджет, който да стабилизира стопанската система, да помогне за преодоляването на коронавирус рецесията. Трябва да тръгваме уверени и с готовност да създадем такова болшинство, парламент и държавно управление, добави тя.

Според Нинова, в случай че Народното събрание бъде разхлабен, ни чакат сложни месеци, тъй като тези решения не могат да бъдат взети от длъжностен кабинет. Затова, по думите й, значимо е за България и за хората да има работещо Народно заседание и постоянно държавно управление. Тя сподели, че са подготвени на рационалните решения с рационалните взаимни отстъпки за България и за хората.

В отговор на въпрос, Нинова отхвърли да има сделки с ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР