Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски е избран за заместник-председател

...
Председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски е избран за заместник-председател
Коментари Харесай

Председателят на БАН с европейски пост

Председателят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски е определен за заместник-председател на EASAC с мандат 2021-2023 година Консултативният теоретичен съвет на европейските академии /EASAC/ се образува от националните научни академии на страните членки на Европейски Съюз, Норвегия и Швейцария. Това заяви пресцентърът на Българска академия на науките.

Чрез EASAC академиите работят дружно, с цел да дават самостоятелни, експертни, учредени на обстоятелства препоръки по отношение на научните аспекти на европейските политики на тези, които вършат или въздействат на политиката в границите на европейските институции.

Акад. Ревалски е взел участие във виртуална среща на EASAC на 26 и 27 ноември. На нея са били разисквани дейностите на организацията през последните шест месеца, плановото предложение "Регенеративно селско стопанство ", новият документ на организацията "Трансформираща смяна " и е бил показан доклад по плана SAPEA. Дейностите на академиите членки, свързани с просвета в интерес на политиката, подхванати по време на ковид, са били една от главните тематики на срещата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР