Председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров подкрепи

...
Председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров подкрепи
Коментари Харесай

Шефът на Лекарския съюз д-р Иван Маджаров раздаде топъл обяд

Председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Иван Маджаров поддържа акция „ Топъл обяд “ и персонално раздаде храна на нуждаещите се пред болница „ Медлайн “ в Пловдив.

„ Благотворителността живее в сърцето на лекаря, rзащото всеки от нас най-малко по веднъж дневно прави някакъв доблестен жест към някой болен, а неведнъж и към повече. Всеки ден даваме парченце от себе си, само че такива огромни високо хуманни акции като „ Топъл обяд “ заслужават надълбоко почитание и голяма поддръжка “, съобщи доктор Маджаров. Той остана очарован от непрекъснатия темперамент на акцията, която повече от 5 години се организира под тепетата по концепция на ръководителя на фондацията – пловдивския бизнесмен доцент доктор Невен Енчев. Акцията освен подкрепя огромен брой хора, изпаднали в затруднено състояние, и им спомага да претърпяват по-лесно всекидневието си, само че ги подарява с топлина и им вдъхва убеденост, че не са сами, не са изоставени, че някой мисли за тях и им протяга своята ръка за помощ. Инициативата „ Топъл обяд “ е към този момент с обичаи и макар че доцент Енчев живее в Германия от много време, тя продължава, а неговата щедрост печели утвърждението и се споделя от доста сътрудници, както и от известни общественици в страната и чужбина.

Д-р Маджаров показа, че БЛС и Българският червен кръст БЧК започват пилотно самодейност в 2 района – Пловдив и Хасково, където стават най-вече произшествия. „ Идеята е от двете области да се „ заделят “ по 15-20 лекари, на които ще се обезпечат оборудвани чанти за незабавна помощ и при пътен случай намиращият се най-близо ще бъде извикан да окаже подпомагане на потърпевшите, преди да дойде колата за спешна помощ, която в някои случаи се бави, тъй като идва отдалеко “, уточни ръководителят на съсловната организация.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР