Председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова се е

...
Председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова се е
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини шефката на Фармацевтичния съюз за всяване на паника

Председателят на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова се е сдобила с обвиняване от прокуратурата за всяване на суматоха поради нейни медийни участия. За подвигнатото ѝ от прокуратурата обвиняване заяви самата Стоименова в изказване до медиите.

“Днес, 10 април 2020 година, получих обвиняване от българската прокуратура по член 326, ал.1 от Наказателния Кодекс (НК), по отношение на мои изявленията за Българското национално радио и Българската национална телевизия във връзка на лекарствоснабдяването в страната в изискванията на пандемията с Covid-19. В тези мои медийни изяви осведомявам българското общество за значими въпроси – презапасяването с лекарствени артикули, нуждата от рецепта при разпределяне на медикаменти по лекарско наставление, нуждата от еластичност на законодателството и възможност от дефицит на избрани медикаменти. Също по този начин молих за човещина в работата на контролните институции при опазване на потенциала им за надзор “, споделя Стоименова.

Тя изяснява, че още преди оповестяването на изключителното състояние, магистър-фармацевтите в България са били подложени на масирани инспекции от 5-6 институции по едно и също време, което е затруднило, както работата им, по този начин и обслужването на жителите.

“Неколкократно в медийни изяви, както аз, по този начин и мои сътрудници разказахме по какъв начин в началото протичаха инспекциите и в контрастност на това, каква е практиката на европейските регулатори в този тежък за всички ни миг “, изяснява Стоименова.

“Безспорно, някои структури в тази страна могат да приложат възспиращи способи. Никога не съм подлагала това на подозрение. Напротив, като шеф на Изпълнителната организация по медикаментите в интервала 2014-2018 година имах опция да “опитам” на собствен личен тил похватите им, част от които бяха отразени в медиите. Въпреки заканите, управлението на Българския фармацевтичен съюз продължи да осведоми обществото по настоящите тематики и да поддържа българските фармацевти, които са измежду медицинските експерти на първа линия в битката с Covid-19. И ще продължи да го прави...”, декларира тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР